המדיה החברתית עשתה שינוי של ממש בעולם בו אנחנו חיים, מעולמות תקשורת בהם היה מוען ונמען והקשר היה חד כיווני – הפך הקשר להיות ריאקציוני בין המוען והנמען. למרבה הפלא גם הרשתות החברתיות למרות הזמן הקצר שהן איתנו עברו מהפכות גדולות, ועדיין עוברות, עם כל יום שעובר. כך עושים היום שימוש במדיה חברתית לצורכי שיקום.
מדיה חברתית לצורכי שיקום
כולנו רוצים לדעת מה בעצם תהיה המהפכה הבאה או אם תרצו מה תהיה הרשת החברתית החמה החדשה – ואחד הנושאים המהותיים זה הסיעו שאותן רשתות מעניקות לבעלי מוגבלויות בכלל ולבעלי קשיים נפשיים והתנהגותיים או מחלות נפש בפרט בדרך לשיקום. צריך לזכור, אחת הבעיות הקשות של אותם בעלי מוגבלויות היא יחס החברה אליהם שנוטה לצערנו על פיו רוב להיות מתנשא ומרחיק, תכופות הם פשוט נעלמים בין הכיסאות ואז המצוקות שלהם צצות ועולות מעל לפני השטח. אלא שלריק הזה נכנסות הרשתות החברתיות, ואנחנו כבר לא מדברים על פייסבוק שחינה סר בעיני בני הנוער והצעירים (הם טוענים שהיא שייכת למבוגרים) אנחנו כמובן מדברים על האינסטגרם ועוד יותר על הטיק טוק שממצב את עצמו בשנה האחרונה בתור הרשת המובילה של בני הנוער בישראל ובעולם כולו. האפשרות לשתף חוויות מהיום יום עם אנשים שאינך מכיר מכל רחבי העולם- היא אחת הדרכים של אותם צעירים וצעירות ליצור אינטרקציה עם הסביבה.
ביטוי עצמי ויצירת קשר עם הסביבה
כל הרעיון של אותם "ערוצים" חדשים וחברתיים היא היכולת ליצור וליצר ביטוי של עצמך – היכולת של כל אחד ליצור את "האני" שלו ולהפיץ את הבשורה במהירות לארבע קצוות עולם- היא זו שהופכת את הרשתות החברתיות לנגישות ולכה פופולריות בקרב בני הנוער והצעירים הסובלים מקשיים נפשיים והם אלו שעוזרים להם בשיקום ובחזרה לחיים תקינים.
אבל, וזה אבל גדול, חייבים לומר שיש סייג בשימוש באותן רשתות חברתיות והוא נוגע לשימוש פסול וגרוע מזה לניצול של אותם צעירים בידי אחרים באותן רשתות חברתיות. לכן, חייב להיות פיקוח של גורמים מבוגרים על השימוש של אותם צעירים בכלים האלו. הקלו תשבה ניתן ליצור שיתופיות וקשר עם אנשים אחרים יכולה להפוך לחרב פיפיות עבור אותם צעירים וצעירות שתכופות הקשר שלהם עם העולם אינו רגיל ולכן חייבים להציב מנגוני הגנה בכדי שאותם נערים ונערות לא ילכו שולל אחרי אנשי אחרים ינסו לפתות אותם באותן רשתות חברתיות.
בסיכומו של דבר, כשמדובר על שימוש במדיה חברתית לצורכי שיקום מדובר בתוספת מצויינת להליכי השיקום של אותם צעירים וצעירות אשר יכולים להתשמש ברשתות החברתיות כדי ליצור ולייצר קשר עם הסובבים אותם ועם העולם החיצוני – קשר שנמנע מהם בשל נסיבות יוצאות דופן בהן הם שרויים ושרויות, אותו קשר חייב כמובן לבוא בהלימה מוחלטת עם אמצעי שיקום אחרים שאותם נערים ונערות נמצאים בהם כך שבסופו שלדבר הם יצליחו לחזור לחיים תקינים בו הם מפרסמים סטוריס ומעלים סרטי טיק טוק.
קיראו על הדרך בה מצטיירת פסיכיאטריה בתקשורת>>