הניו-מדיה לשירות העמותות שמצילות את הילדים בסיכון

תוכן עניינים

ההתפתחות של הניו מדיה בשנים האחרונות גרמה לניצול נכון של האמצעי הזה מצד גורמים שונים בעולם הרווחה. הפייסבוק, האינסטגרם ואפילו הטיק טוק הפכו להיות כלי אמיתי בעבודה עם ילדים ונערים שמגיעים לפנימיות – אותו נוער בסיכון שאלמלא אותם מוסדות היה ממשיך לשוטט חסר מעש או במקרה הגרוע מגיע לעולם של פשע ואלימות. אותן עמותות לילדים בסיכון מצילות, אין מילה אחרת לומר את אותם בני נוער- אבל דרכי הקשר שלהן שהתבצעו עד להתפתחות הרשתות החברתיות בעיקר דרך הטלפון או מיילים הפכו להיות הרבה יותר זריזות ומתכתבות עם העולם המודרני עם ההתפתחות של הרשתות החברתיות. העבודה עם הניו מדיה נעשית בכמה מישורים- קודם כל בהצגת אותן עמותות, וגם כמובן בחוות הדעת על אותם מוסדות שנמצאת פעמים רבות בתגובות של אותו פוסט.

כיצד אנו בוחרים מוצר? (כשפנימייה היא לצורך העניין מוצר)

אנחנו מתרשמים מהאיכות, מצוות המדריכים, מהפעילות שנעשית במקום, אבל גם מהתגובות של האנשים לקיומה של אותו מוסד. כלומר , אם נחזה ברצף של תגובות שליליות – נשקול בצורה מאוד רצינית האם לשלוח את הילד לשם, מאידך גיסא, רצף של תגובות חיוביות על הפנימייה או כל מוסד אחר יכול לעזור לנו לקבל את ההחלטה הנכונה ולשלוח את הנערה או את הנער לאותה פנימייה לילדים. הרשתות החברתיות משקפות את העולם האמיתי – בדרך כלל- וככזה אנחנו רוצים ללכת למקום בו יש עליו התרשמות חיובית ולא שלילית חלילה.

תפקיד הניו מדיה בעבודתן של עמותות לילדים בסיכון

אבל, זה לא הכל- לניו מדיה יש תפקיד מרכזי בקידום בני ובנות הנוער באותן עמותות עבור ילדים בסיכון. צריך לזכור כי באופן כללי האינטרקציה של אותם ילדים ונערים עם העולם החיצוני לא תמיד מתבצעת בצורה מיטבית – אבל הכלי החדש הזה, הניו מדיה עוזרת להם להביע את עצמם בצורה טובה הרבה יותר מפעם. לרוב הנערים והנערות היום יש חשבונות אינסטגרם וטיק טוק שוקקים ופעילים וזו אחת הדרכים המרכזיות שלהם להביע את עצמם – עמותה או פנימייה המכבדת את עצמה לא תמנע את הרשתות החברתיות מהנערים ששייכים אליה- אבל כן תווסת את הפעילות שלהם באותה רשת.

לניו מדיה יש עוד תפקיד חשוב, היא משקפת במקרים רבים מצוקות של ילדים ובני נוער- כלומר דרך פוסטים שנכתבים אנחנו יכולים לראות התנהגות שיכולה להביא לטרגדיה אישית ולעצור אותה בזמן. גם בני נוער שבורחים מהמוסדות בהם הם נמצאים מעלים לעתים קרובות פוסטים שדרכם אפשר לאתר אותם ולסיים את האירוע בצורה טובה וללא נפגעים. אגב, גם דרך ההבעה של הנערה או הנער בכל אחד מאמצעי הניו מדיה אפשר לחוש האם יש סכנה ממשמשת ובאה.

בסיכומו של דבר, הרשתות החברתיות – אם מנטרים אותן כמו שצריך יכולות בהחלט לעזור לכל אותם נערים ונערות בסיכון – הכל כדי לנסות ולשקם אותם בצורה המיטבית.

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email
חגי פינגולד
חגי פינגולד
תואר שני בניו-מדיה מאוניברסיטת חיפה. יועץ אסטרטגיה ותקשורת - מתמחה במשברים. לפרופיל הפייסבוק של חגי
יצירת קשר
עוד בנושא
גלילה לראש העמוד