האסטרטגיה התקשורתית של משרד הבריאות בזמן הקורונה

תוכן עניינים

זמן הקורונה שהיום אנחנו חוגגים שנה לבואה למדינת ישראל וקצת יותר לבואה לעולם כולו, הביאה את משרד הבריאות לתשומת שיא בעבודה. מגוף שהיה נמצא בכותרות התקשורת בעיקר במקרים של כשלים הפך משרד הבריאות בן בית אצלנו, לא היתה מהדורת חדשות שלא כיבדה את עצמה שלא כינסה את בכירי משרד הבריאות, לא היה גוף תקשורת שלא ראיין את אותם בכירים והמגפה שהשתוללה בחוץ  בחודשים הראשונים הייתה שעתם היפה של אנשי משרד הבריאות. אלא שדומה שלפחות בהתחלה לא היתה לדוברות המשרד כל אסטרטגיה במובן שכל מה שהיה להם הם הוציא והחוצה, ואין זה פלא, המגפה הכתה אותנו אותם ובעצם את העולם כולו בתדהמה ואף אחד לא היה ערוך לטיפול בה, גם לא במובן התקשורתי. אז האם ומה היתה האסטרטגיה התקשורתית של משרד הבריאות?

אסטרטגיה תקשורתית של משרד הבריאות – מסרים 24/7

מהר מאוד התעשתו במשרד והבינו שמדובר כאן במוצר (מידע) שהצובר שואף אל ריאותיו 24 שעות ביממה. כך בעצם נוסד ערוץ ישיר בטלגרם, כך פותחו אמצעי העברת המסרים ברשתות החברתיות וכך חולק זמן המסך בין שלושת הערוצים המובילים כך שכולם יקבלו את ליטרת הבשר שלהם.

אבל הדרך היתה פחות חשובה, הדבר הבאמת חשוב היה מה יוצא החוצה, וכבר מתחילת המגפה החליטו במשרד הבריאות להראות שקיפות  יתרה בכל הנוגע למחלה, וכך כמעט כל הנתונים היו זמינים עבורנו לכל אורך הדרך. ידענו איזו עיר היא כתומה, צהובה או אדומה, ידענו מה המגבלות החדשות וידענו כמה חולים היו ביממה ואיפה הם הסתובבו בתחילת המגפה בימים שעוד אפשר היה לעקבו אחרי קצב ההדבקות. המדיניות הזו הוכחה כמוצלחת במיוחד, ואמון הציבור במשרד רק התעצם ועלה, אמון שאפשר היה לבחון אותו בין השאר בהצלחה יוצאת הדופן של מבצע החיסונים הגדול, מבצע שעיני כל העולם הביטו בו בתדהמה, רק אמון של ציבור שלם במערכת הבריאות יכול להביא להצלחה כזו, בטח על תרופה או חיסון שבעצם פותחו במהירות שיא ונוסו פרק זמן קצר במיוחד יחסית לחיסונים אחרים.

מדובר בעצם בניהול משבר מתמשך מצידו של משרד הבריאות אולי המשבר הקשה ביותר בתולדותיו, עם ההד התקשורתי הגדול ביותר, משבר אותו צלח בהצלחה רבה, תארו לכם רק מה היה קורה אילו הציבור היה מאבד אמון במשרד הבריאות, אילו המסרים של ראשי המשרד לא היו עוברים אל הציבור בצורה ברורה ואילו, הציבור לא היה נשמע להנחיות. קשה לדמיין, אין בעיה, בואו נסתכל על דוגמא קלאסית של מדינה שבה המצב יצא לגמרי מכלל שליטה, בה מערכת הבריאות החליפה כבר שלושה שרים ובה נשיא המדינה מתכחש לעצם קיומו של הנגיף (למרות שחלה בו בעצמו) זוהי ברזיל, מדינת הענק הזו קוברת את מתיה וסופרת את חוליה בקצב הולך ומתגבר, כאוס מוחלט בכל הקשור במגפה, כאוס שמתחיל בהעברת המידע לציבור, אותה העברת מידע שכה הצילחה בישראל וכה נכשלה שם על גדות האמזונס.

המשיכו בקריאה אודות פסיכיאטריה בתקשורת>>

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email
חגי פינגולד
חגי פינגולד
תואר שני בניו-מדיה מאוניברסיטת חיפה. יועץ אסטרטגיה ותקשורת - מתמחה במשברים. לפרופיל הפייסבוק של חגי
יצירת קשר
עוד בנושא
גלילה לראש העמוד