פנימיות והוסטלים בעידן של רשתות חברתיות

תוכן עניינים

עידן הרשתות החברתיות שבא אל העולם בספטמבר 2006 עת נפתחה פייסבוק לרשות הציבור עברה תהפוכות ענק בשנים האחרונות. מרשתות חברתיות שבהן היה אפשר לכתוב משפטים בלבד, הפכו אותו רשתות לכלי מדהים ומלא השראה המעצב את עולמם של צעירים רבים (ביחד כמובן עם אנשים מגילאים אחרים). כיצד הושפעו מכך פנימיות והוסטלים?

על המהפך שעשו הרשתות החברתיות בפנימיות והוסטלים

עולם הפנימיות וההוסטלים גם הוא השתנה כמובן במרוצת השנים האחרונות, אבל דומה שסוכני השינוי- קרי הרשתות החברתיות הפכו את עולמם של השוהים באותם מקומות לתקשורתיים, מלאי צבע ובעיקר עם אפשרות לקשרים שלא היו יכולים לקרות בעידן הישן, טרום הרשתות.

צריך לזכור שאותם ילדים בתוך הפנימיות היו נתונים בתוך עולם יחסית סגור עם חוסר אפשרות ליצור ולפתח קשרים עם העולם החיצוני. אין הכוונה כאן על יציאה מהמקומות אלא על משהו קבוע, אלא שהעולם התשנה לא רק אך גם בזכות הרשתות החברתיות וכיום מבינים בפנימיות ובמוסדות לטיפול באנשים בעלי קשיים נפשיים שככל שרמת ההתקשרות והמגע עם האוכלוסיה מבחוץ גדולה יותר כך הסיכויים עולים לשיפור במצב. חייבים לציין שיכולה כמובן להיות בעייתיות במגע הזה שהולך וגוב רעם העולם החיצוני- בעוד שפעם אותם נערים ונערות וגם בוגרים בעלי קשיים נפשיים או קשיים רגשיים היו במעין צמר גפן המגן עליהם מן העולם – הרי שכיום אותו מגע שמועצם באמצעות הרשתות החברתיות יכול להיות כר פורה להתערבות לא נכונה בתהליך השיקום. אלא שכאשר בוחנים את מנעד האפשרויות מבינים שאמנם לרשתות החברתיות יכול להיות כח הרסני אבל בכל הרשות לילדי הפנימיות ולאנשים הנמצאים בהוסטלים יש לכך (באופן כללי) אפקט חיובי .

3 רשתות חברתיות עיקריות

בעידן של היום, הרשתות החברתיות מתחלקות בעצם לשלוש מרכזיות (בכל הקשור לבני נוער בישראל) יש כמובן את רשת הפיסיבוק הישנה (יחסית) והטובה, אלא שבשנים האחרונות ניכרת נטישה רבתי של אוכלוסיית הצעירים שמאסו ברשת והעבירו את הפעילות החברתית שלהם לשתי הרשתות האחרות.

האינסטגרם- אותה רשת חדשה יחסית שנקנתה על ידי חברת פייסבוק בשנים האחרונות ומאומצת בהתלהבות על ידי בני הנוער(וגם המבוגרים) גם בשל הרעיון שעומד מאחוריה- לפיה התמונה והוידאו הם המובילים וגם כמובן באמצעות הפיצ'רים הנחמדים שנמצאים באפליקציה במיוחד עבור בני נוער.

הרשת החדשה והמלהיבה ביותר לבני הנוער- שם הם  נמצאים במשך רוב שעות היממה היא כמובן רשת הטי טוק. הרעיון ליצור וידאו קצר לצלילי מוזיקה מתחבר היטב לעולמם.

כך, באמצעות שלושת הרשתות החברתיות מצליחים צעירים, בני נוער בסיכון וילדים גם בפנימיות וגם המבוגרים בהוסטלים ליצור דרכים חדשות בו הם יכולים להביע את עצמם ויותר מזה, אולי הדבר החשוב ביותר לכל בן נוער באשר הוא, הפידבק שאותו הוא מקבל מהסובבים אותו- או אם נדייק בכל הקשור לרשתות חברתיות- מספר הלייקים, שיירים או סתם תגובות שאותו בן או בת נוער מקבלים בתגובה על סטורי או פוסט שפירסמו ברשתות החברתיות.

 

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Email
ששי כאליפא
ששי כאליפא
בעל תואר שני בעבודה סוציאלית ובוגר לימודי פסיכותרפיה פסיכואנליטית. החל את עבודתו בפנימיית עדנים בשנת 2002 כעו"ס, ולאורך השנים עבד במגוון תפקידי טיפול, הדרכה וניהול במסגרות הרווחה והשיקום בקבוצת גיא וכיום מנהל מערך הפנימיות של הקבוצה. לפרופיל הפייסבוק של ששי
יצירת קשר
עוד בנושא
גלילה לראש העמוד